Drage kolegice in kolegi

Spodbudno je, da se epidemija Koronavirusa umirja. To potrjujejo tako uradni podatki, kakor tudi napoved naših raziskav na FNM. Posledično je tudi vlada pričela rahljati omejitvene ukrepe, kljub temu pa bo še nekaj časa študij potekal na daljavo.

Na FNM imamo pripravljene različne scenarije, kako bomo zaključili študijsko leto. Prvi izziv so zagovori diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog, ki jih bomo do nadaljnjega izvajali na daljavo preko MS Teams.

Študentke in študenti pedagoških usmeritev so pedagoško prakso pričeli izvajati na daljavo, morebitna organizacijska vprašanja pa sproti razrešujemo ob podpori Pedagoškega centra in didaktikov. Prosim vas, da z razumevanjem sprejemate morebitna prekrivanja zaradi takih izrednih obveznosti študentov izobraževalnih smeri.

Glede izvedbe izpitov imamo pripravljenih več različnih možnosti, o katerih se bomo odločali predvidoma v sredini meseca maja, ko bodo zadeve postajale aktualne. Prav tako bomo takrat sprejeli odločitev glede izvedbe terenskih in eksperimentalnih vaj, v tem trenutku pa izvajalce prosimo, da na daljavo izvedete vse teoretične uvode in vsebine, za katere fizična prisotnost študentov ni nujna. Prav tako razmislite o morebitnih alternativnih možnostih vsaj delne izvedbe.

Drage kolegice in kolegi, razmere v katerih delujemo, so izredne. Dlje kot trajajo, bolj uspešno jih obvladujemo, hkrati pa postaja zmeraj bolj zahteven sam zaključek študijskega leta. Pri odločitvah zasledujmo dobrobit naših študentk in študentov in jim čim bolj pomagajmo pri usvajanju njihovih kompetenc predvidenih s študijskim procesom.

Hvala za vaš akademski pristop in vse dobro vam želim.

Vaš dekan

Accessibility