Majsko sonce greje naše prezeble kosti, svež veter pa naj vam na Živih dvoriščih prinese novih idej in zagona ob izbranih predavateljih tega meseca.

O zaščiti in trženju izumov izven skupne raziskovalne pisarne pripoveduje Špela Stres, vodja centra za prenos tehnologij na Inštitutu Jožefa Stefana. Potrebujemo dodatno pomoč k spodbujanju slovenskih raziskovalcev k patentiranju, k bolj kvalitetni zaščiti storitve? Morda lahko pomaga prav pred kratkim ustanovljeni konzorcij za prenos tehnologij. Seminar bo v slovenščini.

Davorin Kralj pa nam bo pomagal razumeti konkretno umetnost betona – trden, vzdržljiv, a z velikim vplivom na svoje okolje. Kakšne so trajnostne rešitve z ozirom na ekologijo? Prisluhnite najboljšemu eko izumitelju po izboru Ženevske svetovne organizacije za intelektualno lastnino.

Kapitalizem kot sistem se je v družbi pogostokrat izkazal kot zatiralski in človeka nevreden, a kaj se zgodi, ko zabrišemo meje politike in se kapitalizem znajde v šolstvu? Jure Aleksejev, mladi esejist in raziskovalec nas ozavešča, ter prinaša vpogled v probleme šolskega sistema iz prve roke. Seminar bo v slovenščini.

Pridružite se nam na resnično Out of the Box Seminarju, ki smo ga tudi dobesedno prenesli iz škatle – Živa dvorišča na Orožnovi 7 v Mariboru, 29. maja 2013 ob 17:00!

Accessibility