Pogoji za napredovanje po programu

Pogoj za napredovanje v  2. letnik je zbranih vsaj 20 ECTS, od tega opravljena izpita iz Uvoda v matematiko, Matričnega računa ter enega od predmetov Osnove analize in Algebraične strukture. Pri skupnih predmetih se v to kvoto šteje polovica ECTS. Poleg tega mora študent za napredovanje v 2. letnik zadostiti pogojem za napredovanje, ki jih zahteva drugi del dvopredmetnega študijskega programa.
Pogoj za napredovanje v 3. letnik so opravljeni vse obveznosti 1. letnika in zbranih vsaj 18 ECTS iz drugega letnika. Med opravljenimi izpiti mora biti predmet Analiza ter dva od predmetov Ravninska in prostorska geometrija,  Teorija števil, Kombinatorika in verjetnost. Pri skupnih predmetih se v to kvoto šteje polovica ECTS. Poleg tega mora študent za napredovanje v 3. letnik zadostiti pogojem za napredovanje, ki jih zahteva drugi del dvopredmetnega študijskega programa.
 
Po 85. členu Statuta Univerze v Mariboru, študentu, ki ni izpolnil vseh obveznosti, lahko Komisija za študijske zadeve članice univerze na njegovo prošnjo izjemoma odobri napredovanje v višji letnik, če ima izpolnjenih več kot polovico obveznosti, če obveznosti ni mogel izpolniti iz upravičenih razlogov naštetih v 212. členu Statuta Univerze v Mariboru in če je pricakovati, da bo obveznosti izpolnil do roka, ki mu ga določi Komisija za študijske zadeve.
 

Pogoji za ponavljanje letnika in podaljševanje statusa študenta

 
V skladu s 120. členom Statuta Univerze v Mariboru je letnik možno ponavljati samo enkrat. V skladu s 121. členom Statuta Univerze v Mariboru ponavljanje letnika odobri Komisija za študijske zadeve članice univerze študentu, ki je:
  • redno sodeloval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah visokošolskega izobraževalnega dela in
  • opravil vsaj polovico obveznosti, predvidenih s študijskim programom.

Ponavljanje letnika lahko dovoli Komisija za študijske zadeve tudi študentu, ki je opravil manj kot polovico študijskih obveznosti, ce so nastopili upravičeni razlogi, ki po 212. členu tega Statuta omogočajo podaljšanje statusa študenta.  Na podlagi omenjenih upravičenih razlogov lahko Komisija za študijske zadeve članice podaljša status tudi študentu, ki mu status preneha po drugi, četrti ali sedmi alineji prvega odstavka 212. člena Statuta Univerze v Mariboru.   

 

Svetovanje in usmerjanje med študijem

   

 
Da bi bilo napredovanje v višje letnike čim bolj uspešno, ima Oddelek za matematiko in računalništvo že sedaj razvit uspešen sistem tutorstva in študentskega medgeneracijskega tutorstva. Sistemu tutorjev in tutorskega vodenja, svetovanja in usmerjanja študentov bomo tudi v bodoče posvečali veliko pozornosti.
 
Poročila tutorjev bo Oddelek za matematiko in računalništvo obravnaval dvakrat letno in sprejel natančna navodila za bodoče delo.

Accessibility