Pogoji za napredovanje po programu

Za napredovanje v 2. letnik mora študent uspešno opraviti oba obvezna predmeta (skupaj 20 ECTS), en večji ali dva manjša izbirna predmeta (skupaj 10 ECTS) ter Raziskovalni seminar 1 (10 ECTS).

Za napredovanje v 3. letnik mora študent opraviti vse študijske obveznosti iz 1. letnika (v obsegu 60 ECTS) ter študijske obveznosti iz 2. letnika v obsegu najmanj 40 ECTS.

V skladu s Statutom Univerze v Mariboru (85. člen) lahko študentu, ki ni opravil vseh predpisanih študijskih obveznosti, komisija za podiplomski študij članice univerze na njegovo prošnjo izjemoma odobri vpis v višji letnik, če ima izpolnjenih več kot polovico predpisanih obveznosti, če ostalih obveznosti ni mogel izpolniti iz upravičenih razlogov in če je pričakovati, da bo v nadaljnjem študiju izpolnil vse obveznosti, določene s tem študijskim programom.

Študent lahko v času študija enkrat ponavlja letnik po merilih, ki jih opredeljuje Statut Univerze v Mariboru.
Študent lahko napreduje tudi hitreje, če izpolnjuje pogoje za tako napredovanje, ki so navedeni v Statutu Univerze v Mariboru. Študent se lahko izobražuje v več študijskih programih pod pogoji, ki jih podrobneje določa Statut Univerze v Mariboru.

Svetovanje in usmerjanje med študijem

Da bi bila prehodnost po predlaganem študijskem programu boljša, bodo študentu med študijem svetovali in ga usmerjali tutorji.

Accessibility