Pogoji za napredovanje po programu

Za napredovanje v 2. letnik mora študent opraviti študijske obveznosti v obsegu vsaj 35 ECTS iz 1. letnika. 35 ECTS mora študent pridobiti z obveznim predmetom – Vodenje projektov (5 ECTS), Individualnim raziskovalnim delom (vsaj 10 ECTS) ter z obveznimi oz. izbirnimi predmeti izbranega modula (vsaj 20 ECTS). V 2. letnik se lahko izjemoma vpiše tudi kandidat, ki iz upravičenih razlogov ni uspel opraviti predpisanih študijskih obveznosti v skladu s Statutom UM.

Za prehod v 3. letnik mora študent opraviti vse študijske obveznosti iz 1. letnika in študijske obveznosti v obsegu vsaj 35 ECTS iz 2. letnika, ki jih študent pridobi z obveznim predmetom Seminar (10 ECTS), Individualnim raziskovalnim delom (vsaj 10 ECTS) in Izbirnimi predmeti izbranega modula (vsaj 15 ECTS). Skupaj mora študent za vpis v 3. letnik zbrati vsaj 95 ECTS. Imeti mora s strani mentorja in študijske komisije potrjeno disertabilnost doktorske naloge. V tretji letnik se lahko izjemoma vpiše tudi kandidat, ki iz upravičenih razlogov, opredeljenih s Statutom UM, ni zbral predpisanega števila kreditnih točk, potrebnega za prehod. Tak vpis lahko odobri Komisija za podiplomski študij ob soglasju Oddelka za fiziko na osnovi prošnje kandidata.

Študent lahko v času študija enkrat ponavlja letnik. Ponavljanje je možno v primerih, ki jih opredeljuje Statut Univerze v Mariboru.
Študent lahko tudi hitreje napreduje, če izpolnjuje pogoje za tako napredovanje, ki so navedeni v Statutu Univerze v Mariboru.
Študent se lahko izobražuje v več študijskih programih pod pogoji, ki jih podrobneje določa Statut Univerze v Mariboru.

Svetovanje in usmerjanje med študijem

Da bi bilo napredovanje uspešnejše, študentu med študijem svetuje in ga usmerja tutor, ki se mu ga izbere ob vpisu na doktorski študij. Študent se ob vpisu s predstojnikom Oddelka za fiziko dogovori o izbiri potencialnega mentorja.

Accessibility