





Circular Higher Education

Workshop: Micro-credentials in Slovenia – introduction to implementation

Date & time 10/06/2022

10:00 - 13:00 CET

Location Online training delivered via Zoom

Online collaboration Miro Board

TIME	SESSION	FACILITATOR/ PRESENTER
5 MIN 10:00 – 10:05	Welcome and outline of the event Ice-breaker Short check-in	Aleksandra Gołdys
15 MIN 10:05 – 10:20	Back to basics What are micro-credentials? Reasons? Benefits? Challenges? Current trends in the higher education institutions needs (what do graduates/staff/employers need?)	Lucie Chuchmakova Susanne Volz
10 MIN 10:20 – 10:30	Introduction Made by the Ministry of Education, Science and Sport on what their main aims are regarding micro-credentials implementation	Ministry of Education, Science and Sport of Slovenia

15 MIN 10:30 – 10:45	Going deeper Responding to questions on Microcredentials received in advance (related to quality assurance, accreditation, portability, relevance to labour market and admin/bureaucracy)	Lucie Chuchmakova Susanne Volz
15 MIN 10:45 – 11:00	Case studies Successful case studies - examples of already implemented microcredentials	Lucie Chuchmakova Susanne Volz
15 MIN 11:00 – 11:15	Discussion/questions	Lucie and Susanne facilitate and harvest
10 MIN 11:15 – 11:25	Break	
40 MIN 11:25 – 12:05	Group work Break-out rooms work (participants discussion challenges related to the implementation of micro-credentials and brainstorming about possible solutions/approaches)	Lucie Chuchmakova Susanne Volz
25 MIN 12:05 – 12:30	Harvesting Each group presents the outcomes of their discussion	Lucie and Susanne facilitate and harvest
30 MIN 12:30 – 13:00	Summary of the workshop Discussion/questions What was the main take away for you from today? Was the topic discussed sufficiently in your opinion?	Lucie and Susanne facilitate and harvest