Pogoji za vpis in merila za izbiro ob omejitvi vpisa

V študijski program 2. stopnje BIOLOGIJA IN EKOLOGIJA Z NARAVOVARSTVOM se lahko vpiše, kdor je zaključil:

  • Študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij: biološke in sorodne vede (051, brez kozmetologija); okolje (052, brez okoljevarstvene tehnologije); izobraževanje učiteljev s predmetno specializacijo (0114, samo biologija).
  • Študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij: interdisciplinarne izobraževalne aktivnosti/izidi, pretežno naravoslovje, matematika in statistika (058, samo bioinformatika, biopsihologija, aplikativna kinezologija); kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo (08), če je pred vpisom v študijski program opravil študijske obveznosti bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 20 ECTS, ki jih kandidat lahko opravi med študijem na prvi stopnji, v programih za izpopolnjevanje oz. z opravljanjem diferencialnih izpitov pred vpisom v študijski program. Opraviti mora naslednje obveznosti: Botanika (5 ECTS), Zoologija (5 ECTS), Ekologija (5 ECTS) ter Biokemija z osnovami mikrobiologije in genetike (5 ECTS).
  • Univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, z ustreznih strokovnih področij: biološke in sorodne vede (051); okolje (052, razen okoljevarstvene tehnologije); izobraževanje učiteljev s predmetno specializacijo (0114, samo biologija). Takemu kandidatu se znotraj študijskega programa prizna praviloma 60 ECTS, le-ta pa se vpiše v drugi letnik študija, če s priznanimi obveznostmi izpolnjuje pogoje za prehod, določene z akreditiranim študijskim programom.
  • Univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, z drugih strokovnih področij: interdisciplinarne izobraževalne aktivnosti/izidi, pretežno kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo (0888), poljedelstvo in reja živali (0811),  gozdarstvo in lov (0821).  Takemu kandidatu se znotraj študijskega programa praviloma prizna do 60 ECTS, le-ta pa se skladno s tem vpiše v ustrezni letnik študija.

 Pri izbiri kandidatov za vpis v študijski program 2. stopnje Biologija in ekologija z naravovarstvom se upošteva uspeh pri študiju prve stopnje:

 Povprečna ocena: 100 %.

Accessibility