Izšla je deveta številka FNM novic

Novice si lahko ogledate v PDF formatu

 

prof. dr. Matjaž Perc med 1% najbolj citiranih raziskovalcev na svetu

Na seznam visoko citiranih raziskovalcev družbe Clarivate Analytics za leto 2018, ki vključuje vodilne raziskovalce iz vsega sveta, se je uvrstil naš prof. dr. Matjaž Perc z Oddelka za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko UM. Njegove raziskave se uvrščajo v zgornji 1% po citiranosti in tako veljajo za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju.

VEČ…

Podelitev diplom na FNM

Dne 27. 11. 2018 sta bili na Fakulteti za naravoslovje in matematiko svečani podelitvi diplom o pridobljeni univerzitetni izobrazbi prve stopnje in o pridobljeni magistrski izobrazbi druge stopnje. Diplome  o pridobljeni  univerzitetni izobrazbi prve stopnje je prejelo 86 diplomantov, o magistrski izobrazbi 2. stopnje pa 59 diplomantov.

VEČ…

Objava doc. dr. Uroša Tkalca in sodelavcev v Science Advances

Dr. Uroš Tkalec iz Oddelka za fiziko je skupaj z doc. dr. Simonom Čoparjem iz Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in raziskovalcema Dae Seok Kimom in Dong Ki Yoonom iz južnokorejskega instituta KAIST objavil članek v ugledni multidisciplinarni reviji Science Advances. Dr. Tkalec je skupaj z prof. Yoonom idejni in vodilni avtor prispevka.

Povezava do članka

VEČ…

Sodelovanje FNM na Interreg projektu Kaštelir

Dne 7.11.2018 se je v Štanjelu odvil prvi dan Kaštelirjev. V okviru tega dogodka je bil javnosti predstavljen Interreg projekt Kaštelir, pri katerem kot pridružen partner v okviru Univerze v Mariboru sodeluje tudi Fakulteta za Naravoslovje in Matematiko.
Glavni namen projekta je vzpostavitev trajnostnega turističnega produkta oživljenih gradišč na območju Krasa v Sloveniji in Istre ter Kvarnerja na Hrvaškem. Fakulteta za Naravoslovje in Matematiko bo na projektu sodelovala predvsem z zagotavljanjem dosežkov iz področja botanike, etnobotanike in arheobotanike.

Več o dogodku

foto: Petra Mezinec Primorske Novice

Zagovori

 

Pretekli zagovori

Dogodki in seminarji

 

Fizikalni tabor 2019

Od srede, 16. 1. 2019, do petka, 18. 1. 2019, bo na oddelku za fiziko Fizikalni tabor,...

Dan FNM UM

Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (Dan FNM UM) obeležujemo...

Arhiv dogodkov in seminarjev

Dosežki

 

Arhiv dosežkov

Obvestila

 

Arhiv obvestil

Arhiv novic