Aktualno

Karierni center FNM vas vabi na brezplačno predavanje in delavnico:

O spletnih nevarnostih in storitvah Arnesa

Predavatelja: Domen Božeglav (Arnes) in Maja Vreča (Arnes)

Kdaj: v četrtek, 17.4.2014 ob 15.00

Kje: Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška 160 predavalnica 01/FF

Arnes nudi raziskovalno - izobraževalni sferi široko paleto brezplačnih storitev.
Izvedeli boste katere storitve lahko od Arnesa pričakujete sedaj, tekom študija in kaj bo za vas zanimivo kasneje.

Ali poznate internet bubble? Ali bi izdelali izpit za internetnega detektiva?
Ali znate preveriti kredibilnost informacij na internetu? Ali veste kako internet uporabljajo učenci v šolah? Ali veste kako preprečiti krajo gesel?
Ali dobro poznate ozadje delovanja družabnih omrežij?

Če niste na vsa vprašanja izstrelili: "Vem.", zagotovo ne boste izgubljali časa, če se oglasite 17.4.2014 ob 15h v predavalnici 01/FF
Veseli bomo vaše udeležbe in vaših vprašanj.

 

Karierni center UM vas obvešča:

izšla je brošura:

ZNANJE IZKUŠNJE IZZIVI PRIHODNOST

Brošuro si lahko ogledate s klikom na zgornjo povezavo

 

Karierni center UM vas obvešča:

 

Karierni center UM vas obvešča:

LAST MINUTE - brezplačna udeležba na tekmovanju Challenge:future

Kot člani Kariernega centra UM imate edinstveno možnost brezplačne udeležbe na tekmovanju Challenge future, ki bo potekalo v Mariboru med 20. in 26. septembrom 2013.

Izmed vseh članov KC UM bomo izbrali 3 študente Univerze v Mariboru (redne, izredne, dodiplomske, podiplomske…) stare do 30 let, ki se bodo lahko tekmovanja udeležili brezplačno. Več o tekmovanju: http://www.challengefuture.org/competition/

Prijavite se tako, da na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najkasneje do 10. 09. 2013 do 10.00 ure pošljete motivacijsko pismo zakaj si ravno vi zaslužite brezplačno udeležbo na finalu C:F (kot eden izmed tekmovalcev). Najboljšim trem izmed vseh prispelih, ki izpolnjujejo pogoje (študent UM, starost do 30 let in aktivno znanje angleščine), bomo omogočili udeležbo na tekmovanju.

Srečno! Naj se tekmovanje prične!

 

Karierni center FNM vas vabi na brezplačno predavanje in delavnico:

O storitvah Arnesa in spletnih nevarnostih

Gostje: Tomi Dolenc (Arnes) in Maja Vreča (Arnes)

Kdaj: v četrtek, 23.5.2013 ob 13.00

Kje: Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška 160, predavalnica 01/FF


Arnes nudi raziskovalno - izobraževalni sferi široko paleto brezplačnih storitev.
Izvedeli boste katere storitve lahko od Arnesa pričakujete sedaj, tekom študija in kaj bo za vas zanimivo kasneje.

Ali poznate internet bubble? Ali bi izdelali izpit za internetnega detektiva?
Ali znate preveriti kredibilnost informacij na internetu? Ali veste kako internet uporabljajo učenci v šolah? Ali veste kako preprečiti krajo gesel?
Ali dobro poznate ozadje delovanja družabnih omrežij?

Če niste na vsa vprašanja izstrelili: "Vem.", zagotovo ne boste izgubljali časa, če se oglasite 23.5.2013 ob 13h v predavalnici 01/FF Veseli bomo vaše udeležbe in vaših vprašanj.
 

 

Karierni center FNM v sodelovanju s Kariernim centrom UM Vas vabi na delavnico:

KARIERNI DAN
Od prostovoljnega dela do zaposlitve

torek, 07. maj 2013, ob 09:30 uri
Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM, predavalnica 0.80

Udeležencem bodo predstavljeni primeri iskanja zaposlitve, na kakšen način je pametno začeti vzpostavljati bazo bodočih, možnih delodajalcev. Izvajalka bo predstavila tudi podporno okolje, ki jim bo v pomoč pri zastavljanju poklicne poti, prednosti in slabosti podpornega. Delavnica se bo končala s predstavitvijo podjetništva na praktičnem primeru.

Prosimo Vas, da se prijavite najkasneje do 06. 05. 2013 na spletni strani www.kc.uni-mb.si.
 

 

Karierni center FNM vas obvešča:

Prosto delovno mesto

Delovno mesto: Razvijalec (m/ž)

Kraj zaposlitve: Ljubljana

Zaposlitelj: Cosylab d.d.

 

Podjetje Cosylab d.d. vabi k sodelovanju sodelavca (m/ž) na delovno mesto razvijalca, in sicer za integriranje krmilnih sistemov in programiranje za velike fizikalne naprave po vsem svetu, kot so jedrski pospeševalniki, fuzijski reaktorji in radijski teleskopi.

Pogoj za to delovno mesto je pridobljena diploma univerzitetnega študija po starem univerzitetnem študijskem programu matematike, fizike, računalništva ali elektrotehnike, ali po novem ekvivalentnem programu bolonjskem druge stopnje. Diploma naj bi bila pridobljena med septembrom 2012 in februarjem 2013.

Pričakujemo kandidate z obsežno sposobnostjo logičnega in analitičnega razmišljanja, hitrega reševanja zapletenih problemov, samopobudnosti, moštvenega dela ter z dobrim znanjem angleščine.

Ponudbe za delo, s CV-jem vred, pošljite, prosim, na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. s pripisom za "Za KROP-2012" ter z jasno navedenim datumom diplomiranja in z imenom fakultete diplomiranja v e-pismu.

Več o našem podjetju lahko izveste v http://cosylab.si

 

Karierni center UM vas vabi na:

3. mednarodno študentsko tekmovanje v reševanju študije primera UM FOV

Študenti v času svojega študija pridobijo širši vpogled v področje uporabnega znanja in sodelujejo pri iskanju novih rešitev, ki jih zahtevajo sodobni izzivi domačega in tujega okolja. Letošnja 32. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti bo tudi priložnost, kjer bodo svojo ustvarjalnost soočili študenti domačih in tujih fakultet. V času med 19. in 21. marcem 2013 bo namreč potekalo 3. mednarodno študentsko tekmovanje v reševanju študije primera.

Eno izmed priznanih slovenskih podjetij bo v ta namen gostilo vse sodelujoče študentske skupine in znotraj svojih poslovnih procesov izpostavilo aktualen poslovno naravnan problem. Ekipe študentov bodo s pomočjo pridobljenih znanj, organizacijskih sposobnosti in lastnih idej v določenem terminu koncipirale svoje predloge poslovnih rešitev in jih celovito v angleškem jeziku predstavile članom komisije. Zmagovalna skupina študentov bo s strani proučevane organizacije prejela tudi  praktične nagrade.

Rok za zbiranje prijav je torek, 12. marec 2013 oz. do zapolnitve prostih mest.

Vabilo in prijavni obrazec dobite tukaj . Prilagamo tudi agendo aktivnosti.

Vljudno vabljeni.

 

 

Karierni center UM vas vabi na:

Strokovno ekskurzijo v Zavod za prestajanje kazni zapora Dob

Uvajalni teden za bruce
Nasveti Leona Magdalenca o javnem nastopanju

Več informacij ndobite s klikom na zgornje povezave.

 

 

Karierni center FNM:

Sberbank organizira mednarodno študentsko tekmovanje v managementu – Olimpijada Banks battle 2012

Vsi ki vas zanima sodelovanje pri projektu razvoja e-storitev in mobilnih aplikacij (več informacij najdete na spletnem naslovu:
http://www.mizks.gov.si/si/okroznice_razpisi_in_javna_narocila/javni_razpisi/?tx_t3javnirazpis_pi1%5Bshow_single%5D=1186),
pošljite svoj življenjepis do 24. 7. 2012 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .


Prijave bodo okvirno povezane s tematikami projektov, obravnavanih v letošnjem letu pri predmetu Operacijske raziskave.
http://um.fnm.uni-mb.si/tiki-index.php?page=Projekti

 

 

Karierni center FNM vas v soorganizaciji z Zavodom poslovno proizvodna cona Tezno d.o.o., Slovensko kadrovsko zvezo, Združenju delodajalcev Slovenije in Štajersko gospodarsko zbornico vabi na dogodek:

KAKO DO MATEMATIČNEGA IN NARAVOSLOVNEGA ZNANJA ZA VAŠO ORGANIZACIJO

Kdaj: v četrtek, 14. 6. 2012, ob 9. uri

Kje: FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO UM,

Koroška cesta 160, 2000 MARIBOR

Predavalnica: 0.103

Verjetno ste že razmišljali o zaposlitvi, ki si jo želite po končanem študiju. Pri iskanju le-te veliko vlogo igrajo priložnosti spoznavanja potencialnih delodajalcev. Ena takih priložnosti bo delavnica "Kako do matematičnega in naravoslovnega znanja za vašo organizacijo", ki jo naša fakulteta soorganizira z Zavodom poslovno proizvodna cona Tezno, Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ), Slovensko kadrovsko zvezo (SKZ) in Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS). Na delavnici bo priložnost spoznati, kako lahko z vašim znanjem pomagate podjetjem, obenem pa boste lahko izkazali interes za študentsko delo v podjetjih in s pomočjo Kariernega centra FNM stopili v stik z njimi.

Delavnica, na katero ste vljudno vabljeni, bo v četrtek, 14. 6. 2012 med 9.30 in 15.30 uro. Program delavnice si lahko ogledate na spletni strani http://www.fnm.uni-mb.si/, tu pa navedimo le nekaj poudarkov. Pozdravu organizatorjev bo sledilo predavanje o dizajnerskem razmišljanju. To je pristop k reševanju problemov, ki se osredotoči na uporabnika rešitve in njegovo dojemanje, ter izsledke tovrstnega razmisleka preko hitrega prototipiranja in testiranja pripelje do rešitev, ki ne le da učinkovito rešijo izhodiščni problem, ampak so tudi trajnostno naravnane in prijazne za končnega uporabnika. Nastopila bosta dva delodajalca, ki sta v sodelovanju z našo fakulteto že prepoznala priložnost za reševanje svojih problemov: NKBM d.d. in Energetska agencija za Podravje. Ker je osnovni cilj delavnice prenos znanja z zaposlovanjem naših študentov, bodo letos na njej predavali tudi študentje: predstavili bodo več pri predmetu Operacijske raziskave obravnavanih matematičnih modelov, študentje fizike pa bodo predstavili sodelovanje pri projektih za podjetja. Za biologe bo zanimivo predavanje o Naturi 2000 kot poslovni priložnosti.

Predstavitev tega, kar smo že naredili, je odlična osnova za zamisli o nadaljnjem sodelovanju. Zato bo vsak udeleženec lahko na obrazcu, priloženem k gradivu, izkazal interes za sodelovanje: podjetja kot ponudniki, študentje pa kot izvajalci del (študentsko delo, seminarske ali diplomske naloge). V Kariernem centru FNM bomo v kratkem po delavnici omogočili izmenjavo kontaktov, in vam s tem omogočili neposreden stik s potencialnimi delodajalci.

V upanju, da bo delavnica, ki jo organiziramo že drugič, postala tradicionalna, vas vljudno vabimo k udeležbi. Obenem pa vas prosimo, da zaradi priprave materialov napoveste svojo udeležbo na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Vsak udeleženec bo namreč prejel knjižico s povzetki in vizitko.

doc. dr. Drago Bokal

DNEVNI RED

 

Karierni center FNM vas vabi:

Predstavitev kadrovanja v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije

Več podrobnosti dobite v prilogi (pdf)

 

 

Karierni center FNM vas vabi:

 PREDSTAVITEV

Portala geopedia

Gostje: Marjan Jarnjak (Sinergise, d. o. o.), prof. dr. Mitja Kaligarič (FNM),
Miro Puhek (Sinergise, d. o. o.), doc. dr. Drago Bokal (FNM)

Kdaj: v sredo, 28. 03. 2012, ob 16. uri
Kje: FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO, Koroška 160, 2000 MARIBOR – predavalnica 0/103

Vljudno prosimo, da udeležbo prijavite po elektronski pošti,
na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


Vas zanima kako prenesti znanje iz predavanj v prakso?
Bi želeli sodelovati pri razširjanju interaktivnega atlasa?

Geopedia je brezplačen interaktiven atlas, ki se sproti dopolnjuje z novimi vsebinami in funkcionalnostmi. Osnovo predstavljajo baze javnih podatkov, ki se prepletajo z uporabniškimi vnosi. Njegovo delovanje in uporabo bo predstavil Marjan Jarnjak, geograf in sodelavec pri podjetju Sinergise.

Na predavanju boste spoznali še primere dobrih praks uporabe Geopedie in sodelovanja s FNM: atlas habitatnih tipov e-Narava (prof. dr. Mitja Kaligarič), sodelovanje z mladimi raziskovalci (Miro Puhek) ter sodelovanje na področju e-Vsebin (doc. dr. Drago Bokal).

Več podrobnosti dobite v prilogi (doc).

 

 

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju s
Kariernim centrom Filozofske fakultete Univerze v Mariboru,
Kariernim centrom Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru in
Kariernim centrom Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru

Vas vabi na predavanje

Iskanje zaposlitve na kreativen način

dogodek bosta izvedli Barbara Kotlušek in Ana Krepel Novak, Metropolitanka, Barbara Kotlušek s.p.

Kdaj: četrtek, 23. februar 2012, ob 17:00 uri

Kje: Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, Predavalnica 0.3 FF, Koroška 160, Maribor

Prosimo Vas, da se prijavite najkasneje do 21. 2. 2012 na www.kc.uni-mb.si.

Več podrobnosti dobite v prilogi (pdf).

 

Karierni center UM vas vabi na:

Strokovno ekskurzijo v podjetje Akrapovič d.d.

Kdaj: sreda, 21. marec 2012, ob 8:00 uri

Kje: Akrapovič d.d., Ivančna Gorica

21. marca 2012 bo Karierni center Univerze v Mariboru za študente in diplomante Univerze v Mariboru organiziral strokovno ekskurzijo v podjetje Akrapovič d.d., ki je proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov za motocikle in športne avtomobile ter karbonskih delov.

Na voljo je samo 40 PROSTIH MEST, zato redno spremljajte našo spletno stran, saj bomo naključno in brez poprejšnjega obvestila odpirali prijave na strokovno ekskurzijo.

POGOJ ZA PRIJAVO študentov in diplomantov UM je VPIS SVOJEGA ŽIVLJENJEPISA v spletno bazo KC UM "karierna tržnica", zato vam svetujemo, da to storite že sedaj. Vse vpisane življenjepise bomo skrbno prebrali.

Karierni center UM si pridružuje pravico do spremembe datuma strokovne ekskurzije na 28.3.2012!

 

Karierni center FNM vas vabi:

Brezplačna delavnica:

ŽIVLJENJEPIS

Delavnico bo vodil: prof. dr. Boris ABERŠEK,
Fakulteta za naravoslovje in Matematiko UM
Kdaj: v četrtek, 19. 1. 2012, ob 12. uri
Kje: v računalniški učilnici AVLA
FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO, Koroška 160, 2000 MARIBOR

Zaradi narave delavnice je število mest omejeno. Iz organizacijskih razlogov vas vljudno prosimo za prijavo udeležbe  po elektronski pošti, na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Vsak od nas se slej kot prej znajde v situaciji, ko mora sestaviti svoj življenjepis (latinsko Curriculum Vitae), da bi izpolnil osnovne zahteve ob prijavi na prosto delovno mesto.

V časih, ko se na oglas za eno prosto delovno mesto prijavi nekaj 10 ali celo 100 kandidatov, je dobro vedeti, kako napisati življenjepis, ki bo pritegnil delodajalčevo pozornost in ne bo le eden od mnogih.

Da bi razjasnili dilemo in vam pokazali, da lahko tudi z malo delovnimi izkušnjami napišete dober življenjepis, ki vam bo odprl vrata na zaposlitveni razgovor, vas vabimo, da se nam pridružite na delavnici: ŽIVLJENJEPIS.

Vabljeni tudi vsi, ki ste prepričani, da »tehniko« pisanja življenjepisa že obvladate. Zagotovo se boste naučili česa novega in tako svoj življenjepis še izboljšali.

Več podrobnosti najdete v prilogi (doc).

 

Karierni center UM vas obvešča:

Gostujoče predavanje dr. Alfreda C. Sniderja (USA), sreda, 21.12.2011 ob 11. uri, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru, predavalnica Auditorium Maximum (2. nadstropje).

Vabilo najdete v PRILOGI (pdf)

 

Karierni center UM vas obvešča:

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju s Študentskim svetom Univerze v Mariboru v prvi polovici decembra pripravlja prostovoljno akcijo.

Več o akciji si lahko preberete na http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/prostovoljni-december

Hvala in lep pozdrav.

 

Karierni centeer UM vas obvešča:

Celostno izobraževanje v veščini javnega nastopanja

Karierni center UM v novembru organizira že drugi splošen dogodek za vse študente in diplomante, in sicer Celostno izobraževanje v veščini javnega nastopanja za študente in diplomante, ki ga bo izvedel vodilni govorec Šole retorike d.o.o., gospod Zdravko Zupančič.

Več informacij najdete v prilogi (pdf) in na spletni strani: http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/vescine-javnega-nastopanja/

 

Karierni center FNM vas obvešča:

ZNANOST LJUBEZNI

Predavanje bo vodil: prof. dr. Samo KRALJ, FNM UM
Kdaj: v torek, 15. 11. 2011, ob 16. uri
Kje: FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO, Koroška 160
predavalnica 0.86

Iz organizacijskih razlogov je prijava udeležbe obvezna po elektronski pošti.
Prijavite se lahko do ponedeljka,14. 11. 2011, na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Živimo v času eksplozije znanosti, ki postopoma posega na vsa področja našega življenja. Seveda »kemični proces ljubezni« ni izjema, saj igra v našem življenju eno izmed ključnih vlog.

Če vas zanima zakaj je evolucijski proces uvedel v ljudi »ljubezen«, kakšne so razlike med moškimi in ženskami ter bi radi spoznali nekaj uveljavljenih primerov »osvajanja«, vas vabimo, da se nam pridružite na predavanju ZNANOST LJUBEZNI.

Vabljeni tudi vsi, ki ste prepričani, da ste o ljubezni slišali že prav vse. Morda pa vas presenetimo in boste tehniko osvajanja še bolj izpilili z novo pridobljenim znanjem o znanosti ljubezni.

VLJUDNO VABLJENI!

več informacij v prilogi (pdf)

 

Karierni center FNM vas obvešča:

RECEPT ZA GENIALNOST

Predavanje bo vodil: prof. dr. Samo KRALJ, FNM UM
Kdaj: v torek, 08. 11. 2011, ob 16. uri
Kje: FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO, Koroška 160
predavalnica 0.86

Iz organizacijskih razlogov je prijava udeležbe obvezna po elektronski pošti.
Prijavite se lahko do ponedeljka, 07. 11. 2011, na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Skoraj vsak človek je ob rojstvu potencialni »genij«. Slednji potencial lahko razvije s primernimi aktivnostmi in seveda krepkim delom. Razumevanje delovanja možganov genijev so omogočile izjemno natančne meritve aktivnosti človeških možganov.

Prof. dr. Samo KRALJ bo predstavil, kako »beremo« možganske aktivnosti, kakšno je trenutno stanje in kakšne so perspektive.

Če vas zanima aktualen recept, kako vzgojiti genija, vas vabimo, da se nam pridružite na predavanju RECEPT ZA GENIALNOST.

VLJUDNO VABLJENI!

več informacij v prilogi (pdf)

 

 

Karierni center FNM vas obvešča:

Vabimo vas na predavanje Zaposlitevnujno zlo ali čisti užitek?
Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost.

KDAJ: V četrtek, 13. 10.2011 ob 13. uri
KJE: Glazerjeva dvorana UKM
KDO: Predaval bo dr. Matej Požarnik, univ. dipl. inž. str., mag. ekon. in posl. ved

V času študija in dela je prejel več priznanj. Po akademski karieri je služboval v Službi Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, kjer je kot direktor Urada za kohezijsko politiko odgovarjal za celotno kohezijsko politiko na področju Republike Slovenije, kakor tudi za pripravo dokumentov, ki služijo za pravno podlago pri črpanju EU sredstev v obdobju nove finančne perspektive 2007 – 2013. Danes ima svoje podjetje.

Na predavanju bo zainteresiranim udeležencem omogočil vpogled v delo podjetja in morebitno nadaljnje sodelovanje.

 

Karierni center FNM vas obvešča

Obvezne prijave na: http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/kljucni-dejavniki-ki-vplivajo-na-to-ali-boste-v-zivljenju-in-karieri-uspesn/

Spletno mesto za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih.