Tudi tebe vabim, da se mi pridružiš na delavnici: 

KAKO PRISTOPITI K MLADEMU V STISKI?

Mladi se v obdobju odraščanja večkrat spotaknejo ob ovire, ki so zanje velik izziv. Od posameznika je odvisno, na kakšen način pristopi k izzivu in predvsem, kakšno oporo ima iz okolja. Bistvena podpora mladostnika je družina, a vedno pogosteje postajajo pomembni tudi drugi odrasli. Zato je pomembno, da pridobijo osebe, na katere se mladi oprejo, čim več znanja za pravilno ravnanje v težavnih situacijah.
 Mladinski kulturni center Maribor zato organizira delavnico Kako pristopiti k mlademu v stiski?, ki je namenjena vsem, ki se srečujemo z mladimi in bi si želeli pridobiti več znanja na področju psihosocialne podpore mladim.
Na delavnici bomo govorili o anksioznih motnjah med mladimi, posvetili pa se bomo tudi trenutno najbolj perečim destruktivnim vzorcem vedenja, to so samopoškodbeno in samomorilno vedenje. V procesu delavnice bomo udeleženci povabljeni, da delimo svoja opažanja in dileme s katerimi se srečujemo pri svojem delu, na katera bomo nato skupaj iskali možne načine reševanja.
Delavnica bo potekala v četrtek, 12. oktobra 2017, med 9:00 – 15:00 uro, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, Maribor.
Število mest na delavnico je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava. Na delavnico se lahko prijaviš preko elektronskega naslova marja.gucek@mkc.si, kjer lahko pridobiš tudi dodatne informacije.

Vabljen, vabljena!

Accessibility