Sredi junija 2015 je naš sodelavec doc. dr. Uroš Tkalec predstavil rezultate nedavnih raziskav s področja eksperimentalne topologije tekočih kristalov v sklopu dveh vabljenih predavanj na Harvard University Department of Physics in Harvard School of Engineering and Applied Sciences.

Dr. Uroš Tkalec se je odzval vabilu iz laboratorija prof. Davida Weitza in v okviru Squishy Physics Seminar predstavil raziskovalno delo, ki ga je v zadnjih letih opravil skupaj s sodelavci iz Instituta Jožef Stefan in Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Poleg ogledov laboratorijev in obiskov skupin uglednih profesorjev Katie Bertoldi, Jennifer Lewis, Vinnyja Manoharana in Shmuela Rubinsteina, se je srečal tudi s skupino aplikativnih fizikov pod vodstvom prof. Davida Nelsona, kjer je predaval o teoretičnih vidikih svojih raziskav na Widely Applied Mathematics Seminar.

Ti dogodki dokazujejo aktualnost, kvaliteto in široko odmevnost raziskav dr. Tkalca in sodelavcev na najboljši ameriški univerzi ter obenem prispevajo k prepoznavnosti slovenske znanosti v svetu.

 

Accessibility