Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru in podjetje Sajko Turizem d.o.o. v okviru javnega razpisa »Po kreativni poti do praktičnega znanja« vabijo študente/študentke za sodelovanje na projektu. [1]

Naslov projekta: TURGRAD – Izdelava tujejezičnih gradiv za pomoč pri vodenju jezikovno mešanih turističnih skupin

Trajanje projekta: 5 mesecev (od 1.3.2015 do 31.7.2015)

Predvidena denarna spodbuda študentu/študentki:  9 EUR/uro, največ 40 ur/mesec (največ 360 EUR/mesec – bruto).

 

Predvideni cilji projekta so:
Zasnovati niz krajših pisnih besedil z razlago kulturnozgodovinskih in drugih turističnih znamenitosti v angleščini in nemščini, in sicer za dogovorjene trase izletov po Sloveniji. Ta besedila pomenijo bodisi glavni vir informacij bodisi dodatno pomoč potniku, ki ne razume jezika vodnikove razlage oz. je ne razume v celoti. Bistveno je, da bodo opisi posameznih znamenitosti oz. sklopi splošnih informacij zaključene enote, tako da jih bo mogoče poljubno kombinirati glede na potek ture oz. jih po potrebi dodati ali izpustiti, saj se s tem povečata njihova fleksibilnost in uporabnost.

K sodelovanju vabimo 1 študenta/študentko študijskega programa »Izobraževalno računalništvo«, ki bodo v okviru projekta opravil/a naslednje naloge:

  • timsko delo na skupni delavnici študentov in mentorjev obeh jezikov za konceptualno in vsebinsko zasnovo besedil (brainstorming, oblikovanje predlogov),
  • oblikovanje predloge za tisk, grafična in slikovna oprema besedil,
  • evalvacija aktivnosti,
  • sodelovanje z ostalimi člani tima, zaposlenimi v podjetju, delovnimi in pedagoškimi mentorji.

Sodelujoči(a) študent(ka) mora biti v času izvajanja projekta vpisan(a) v študijski program ter ne sme biti v delovnem razmerju, samozaposlen(a), prijavljen(a) na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenci brezposelnih oseb ali samostojni podjetnik.

Če bo prijavljenih več študentov/študentk od razpisanega števila mest, bomo opravili izbor kandidatov glede na njihovo povprečno oceno študija in osebni razgovor z njimi.

Vaše prijave z zadevo »Prijava na projekt TURGRAD – Izdelava tujejezičnih gradiv za pomoč pri vodenju jezikovno mešanih turističnih skupin ter z navedbo kontaktnih podatkov (ime in priimek, telefonska številka), letnik in študijski program pošljite na naslov: epf.pkp2015@um.si in natasa.vihar@um.si do vključno 23.02.2015.

Dodatne informacije v zvezi s projektom so vam na voljo na telefonski številki (02) 22 93 773 ali preko elektronskega naslova: epf.pkp2015@um.si in natasa.vihar@um.si.


[1] Financiranje za izvedbo projekta še ni dokončno odobreno. V kolikor projekt ni bi bil izbran, se v študijskem letu 2014-2015 tudi ne bo izvajal, študenti pa tudi ne bodo dobili izplačane denarne spodbude.

Accessibility