Karierni center FNM vas v soorganizaciji z Zavodom poslovno proizvodna cona Tezno d.o.o., Slovensko kadrovsko zvezo, Združenju delodajalcev Slovenije in Štajersko gospodarsko zbornico vabi na dogodek: KAKO DO MATEMATIČNEGA IN NARAVOSLOVNEGA ZNANJA ZA VAŠO ORGANIZACIJO

Kdaj: v četrtek, 14. 6. 2012, ob 9. uri

Kje: FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO UM,

Koroška cesta 160, 2000 MARIBOR

Predavalnica: 0.103

Verjetno ste že razmišljali o zaposlitvi, ki si jo želite po končanem študiju. Pri iskanju le-te veliko vlogo igrajo priložnosti spoznavanja potencialnih delodajalcev. Ena takih priložnosti bo delavnica "Kako do matematičnega in naravoslovnega znanja za vašo organizacijo", ki jo naša fakulteta soorganizira z Zavodom poslovno proizvodna cona Tezno, Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ), Slovensko kadrovsko zvezo (SKZ) in Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS). Na delavnici bo priložnost spoznati, kako lahko z vašim znanjem pomagate podjetjem, obenem pa boste lahko izkazali interes za študentsko delo v podjetjih in s pomočjo Kariernega centra FNM stopili v stik z njimi.

Delavnica, na katero ste vljudno vabljeni, bo v četrtek, 14. 6. 2012 med 9.30 in 15.30 uro. Program delavnice si lahko ogledate na spletni strani http://www.fnm.uni-mb.si/, tu pa navedimo le nekaj poudarkov. Pozdravu organizatorjev bo sledilo predavanje o dizajnerskem razmišljanju. To je pristop k reševanju problemov, ki se osredotoči na uporabnika rešitve in njegovo dojemanje, ter izsledke tovrstnega razmisleka preko hitrega prototipiranja in testiranja pripelje do rešitev, ki ne le da učinkovito rešijo izhodiščni problem, ampak so tudi trajnostno naravnane in prijazne za končnega uporabnika. Nastopila bosta dva delodajalca, ki sta v sodelovanju z našo fakulteto že prepoznala priložnost za reševanje svojih problemov: NKBM d.d. in Energetska agencija za Podravje. Ker je osnovni cilj delavnice prenos znanja z zaposlovanjem naših študentov, bodo letos na njej predavali tudi študentje: predstavili bodo več pri predmetu Operacijske raziskave obravnavanih matematičnih modelov, študentje fizike pa bodo predstavili sodelovanje pri projektih za podjetja. Za biologe bo zanimivo predavanje o Naturi 2000 kot poslovni priložnosti.

Predstavitev tega, kar smo že naredili, je odlična osnova za zamisli o nadaljnjem sodelovanju. Zato bo vsak udeleženec lahko na obrazcu, priloženem k gradivu, izkazal interes za sodelovanje: podjetja kot ponudniki, študentje pa kot izvajalci del (študentsko delo, seminarske ali diplomske naloge). V Kariernem centru FNM bomo v kratkem po delavnici omogočili izmenjavo kontaktov, in vam s tem omogočili neposreden stik s potencialnimi delodajalci.

V upanju, da bo delavnica, ki jo organiziramo že drugič, postala tradicionalna, vas vljudno vabimo k udeležbi. Obenem pa vas prosimo, da zaradi priprave materialov napoveste svojo udeležbo na naslov tina.mrak@uni-mb.si. Vsak udeleženec bo namreč prejel knjižico s povzetki in vizitko.

doc. dr. Drago Bokal

DNEVNI RED

Accessibility