Spoštovani!

 

Vljudno vas vabimo na slavnostni zaključek projekta Naravoslovni izobraževalni center za trajnostni razvoj. Projekt, vreden skoraj 1,1 milijona EUR, je v višini 85 odstotkov financirala Kraljevina Norveška v okviru Norveškega finančnega mehanizma.

V obdobju od januarja 2009 do aprila 2011 smo na fakulteti kupili in implementirali eksperimentalno opremo v vrednosti skoraj 800.000 EUR. Opremili smo laboratorij za molekularno biologijo, laboratorij za fiziko okolja, mikroskopirnico, kabinet za geografski informacijski sistem, posodobili smo računalniški center fakultete in vzpostavili Interdisciplinarni didaktični center za okoljsko vzgojo. Eksperimentalna oprema se uporablja v vseh študijskih programih, namenjena je raziskovalnemu delu, ki poteka v povezavi z drugimi fakultetami UM in številnimi inštitucijami v Sloveniji in tujini. Omogoča pa nam tudi izvedbo aplikativnih projektov in s tem povezovanje z gospodarstvom. Interdisciplinarni didaktični center za okoljsko vzgojo vrata odpira tudi javnosti, predvsem osnovnim in srednjim šolam v okviru naravoslovnih delavnic in učiteljem za vseživljenjsko izobraževanje.

Projekt bomo slavnostno sklenili

v četrtek, 19. 5. 2011, ob 12. uri,

s pričetkom v veliki sejni sobi fakultete, nato pa nas bodo študenti in zaposleni popeljali skozi vse laboratorije, opremljene v okviru projekta. Obenem bomo namenu predali našo najnovejšo pridobitev, in sicer laboratorij za fiziko okolja.

Slavnostna govornica ob zaključku projekta bo veleposlanica Kraljevine Norveške

Nje. eksc. ga. Guro Katharina Helwig Vikor.

 

V veliko čast in veselje nam bo, če vas bomo lahko pozdravili na naši fakulteti in vam prikazali delovanje nove eksperimentalne opreme!

 

S spoštovanjem,

 

prof. dr. Nataša Vaupotič

dekanica

 

R.S.V.P.: Vljudno prosimo, da udeležbo potrdite na e-naslov: dekanat.fnm@uni-mb.si  oziroma na telefonsko številko: (02) 229 38 31.

Accessibility