Na Univerzi v Mariboru, tokrat v Dvorani v mansardi – sever, bo v sredo, 20. aprila 2011, ob 17. uri, potekal aprilski Seminar idej izven škatle. Mag. Bojan Radej bo predaval na temo Več-nivojska kompleksnost v družbi. Tokratni predavatelj je ustanovitelj in predsednik Slovenskega društva evalvatorjev, publicist in kolumnist. Doma in v tujini deluje kot svetovalec na področju vrednotenja politik in na področju socialne ekonomije. Zadnja leta se ukvarja z razvojem metodologij merjenja blaginje in vrednotenja javnih politik.

Predavanje bo potekalo v sklopu Seminarja idej izven škatle, kjer gre za predstavitev novih, drznih znanstvenih idej akademski in širši javnosti s ciljem širjenja obzorij. Seminar je namenjen študentom, raziskovalcem, članom Društva univerzitetnih profesorjev Maribor ter vsem ljubiteljem znanosti in tehnike. Omejitev področij ni, edini pogoj je, da ideja predstavlja novost in pogled izven škatle.

Tako želimo na univerzi pod idejo novega rektorja Univerze v Mariboru, prof. dr. Danijela Rebolja, obuditi koncept seminarjev, ki so na tujih univerzah uveljavljena praksa, in znanost približati javnosti.

Vabljeni, da se nam pridružite na seminarju!

Več o dogodku na naslovu http://seminaridej.uni-mb.si in v prilogah.

Accessibility